Wil je ook jong talent opleiden?

MELD JE AAN BIJ de GREENCADEMY

Wil je ook jong talent opleiden?

Is jouw bedrijf een leerbedrijf met bevlogen leermeesters die het leuk vinden om hun kennis over te dragen op de jongere generatie? Wij zijn namelijk op zoek naar hoveniersbedrijven die hun team willen versterken met onze ambitieuze studenten.

De GreenCademy biedt dé oplossing. Wij bieden jongeren een uitdaging. Online leren en in de praktijk direct toepassen. Met grote passie willen wij onze vakkennis, middels het meester en gezel principe, overbrengen aan een nieuwe generatie en samen bouwen aan een mooie (groene) toekomst!

Puur
vakmanschap

Word onderdeel van de greencademy

Wat is de GreenCademy?

Een combinatie van direct werken bij een hoveniersbedrijf middels het meester en gezel principe en daarnaast online een opleiding tot hovenier volgen. De online opleiding is gevuld met video’s van experts in alle vakgebieden. Met de GreenCademy zetten wij een nieuwe standaard voor werken in het groen. Op deze manier wordt studeren voor velen een stuk interessanter, leuker en vooral toegankelijker. Het is namelijk werken (is geld verdienen) en leren in één. Niet in de schoolbanken, maar gewoon vanuit huis. Op deze manier kun jij, als hoveniersbedrijf, zelf je personeel opleiden. Daarnaast bieden wij de leerlingen de kans om zijn/haar VCA en B/E rijbewijs te halen en garanderen we bij goede inzet en motivatie een baan én wordt de opleiding volledig betaald.

Bovendien is goed personeel in het hoveniersvak schaars en om deze reden kloppen we vaak aan bij uitzendbureaus. Handig dat deze mogelijkheid er is, maar het gaat ten koste van de kwaliteit. Ook zijn de kosten erg hoog. Vanuit de GreenCademy zijn wij er oprecht van overtuigd dat dit anders kan. Hoe? Door nieuw personeel, middels het meester en gezel principe, zelf op te leiden! Wij willen onze passie voor het vak overbrengen aan de nieuwe generatie en hen op leiden tot groenprofessional van de toekomst.

In een vertrouwde groene omgeving gaat hij /zij aan de slag bij een hoveniersbedrijf in de buurt. Dit hoveniersbedrijf is door ons geselecteerd en voldoet aan een aantal belangrijke eisen. Zo moet het bedrijf een goede leermeester bieden; een ervaren hovenier als coach die de leerling motiveert en activeert. Daarnaast moet het bedrijf doorgroeimogelijkheden hebben waardoor de leerling (uiteraard afhankelijk van inzet en motivatie) garantie heeft tot een baan. Tijdens het werken volgt de gezel via de GreenCademy een online opleiding tot volwaardig hovenier (inclusief opleidingscertificaat).

Aanmelden als bedrijf

De GreenCademy biedt studenten in Nederland een opleiding tot aanleg- en/of onderhoudshovenier te volgen. De studenten kunnen het geleerde meteen in de praktijk toepassen bij één van de vele hoveniersbedrijven die het land rijk is.

In dit leerwerktraject (5 dagen werken en theorie in avond, weekend en wintermaanden wanneer hij of zij maar wil) worden studenten intensief begeleid, zodat zij in maximaal twéé jaar een GreenCademy diploma behalen. Inderdaad een diploma die zijn waarde nog moet bewijzen maar als wíj het goed doen gaat dit diploma vanzelf zijn waarde bepalen!! De studenten hebben de garantie op een baan in het vooruitzicht.

Zo helpt de GreenCademy de hoveniersbranche, de studenten, én gaan we samen de vergrijzing van ons mooie vak tegen.

Vakmanschap in hart en nieren

De Greencademy dichtbij je natuur

Wat verwachten wij van jou als hoveniersbedrijf?

Om je als hoveniersbedrijf aan te kunnen sluiten bij de GreenCademy moet je voldoen aan een aantal eisen. De belangrijkste eis is een goede begeleiding van de student en hovenier in spé middels het meester en gezel principe. Wij streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit in opleiding waardoor er steeds meer jongeren en hoveniersbedrijven zich zullen aanmelden. Zo kunnen wij onze passie en vakkennis overbrengen aan een nieuwe generatie en helpen wij jongeren aan een mooie toekomst. Win-winsituatie, toch?

Aan het aansluiten bij de GreenCademy als hoveniersbedrijf zijn kosten verbonden. Deze kosten bestaan o.a. uit het betalen van het rijbewijs en het VCA van de student, alsmede uit kosten voor het lidmaatschap en gebruik van de online Academy. Wil je meer weten over de kosten en over alle overige voorwaarden om je aan te sluiten? Laat je gegevens achter in onderstaand formulier en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Veelgestelde vragen

De toetsing vindt plaats door internetonderzoek. Fijn hovenierschap is hierin de belangrijkste norm. Groenvoorzieners is echter niet onze doelgroep.

Eigen website en activiteit op social media geven een goed beeld van een bedrijf die zichzelf serieus neemt en goed in de markt staat. We zijn kritisch want de GreenCademy moet wel het verschil maken.  Bij twijfel wordt er via collega’s nagegaan wat voor type bedrijf het is.

Een Meesterhovenier (coach) moet gemotiveerd zijn om anderen op te leiden en zelf alle vakmanschap beheersen die hiervoor nodig is: Meester-Gezel-principe. Het kunnen ook meerdere ‘Meesters’ zijn binnen een bedrijf, zoals een aanleg- óf onderhoudshovenier. De type tuinen die door een bedrijf worden aangelegd zijn vooralsnog maatgevend voor het vakmanschap dat binnen het bedrijf aanwezig is. De GreenCademy moet met de aangesloten bedrijven het verschil maken.

De eerste groep studenten zijn aan de slag, verspreid over verschillende hoveniersbedrijven in het land.  De GreenCademy blijft werken aan de naamsbekendheid en het imago van de sector, want we willen graag een landelijke dekking. Dat kunnen wij als GreenCademy niet alleen, dit moeten we samen doen. Uiteindelijk verwachten wij in 3 jaar tijd een gedegen opleiding neer te zetten die studenten opleidt tot kwalitatieve zelfstandige groenspecialisten.

Ons uitgangspunt is dat een studenthovenier niet verder dan ca. 20 km van zijn werk wil wonen. Dus ca. 40 km wordt de straal van de ‘bedrijfsdichtheid’. Het bedrijf dat het dichtst bij de woonplaats van de student gevestigd is, zal de eerste keuze krijgen. Overigens kunnen bedrijven ook zelf studenten aanmelden.

Het bedrijf bepaalt de geschiktheid. Zij moeten er óók een goede medewerker aan hebben. Wordt de arbeidsovereenkomst ontbonden, dan zullen ook de opleidingskosten door de Greencademy worden geretourneerd.

De GreenCademy geeft geen erkend diploma af. Is de medewerker goed, dan wil iedereen deze in dienst hebben, ongeacht papiertje. Het gaat om de kennis en de kunde en niet om een diploma. Wil iemand naar een HBO opleiding doorstromen, kan hij/zij daar zelf altijd voor kiezen. Middels een HBO 21+ toelatingstoets kun je worden aangenomen bij een HBO-instelling.

Bekijk de video

Video afspelen

Deze deelnemers hebben zich al aangesloten bij het nog steeds groeiende Gilde

Antwan Tuin Totaal

Rhoon, Naaldwijk

BK Tuinen

Apeldoorn, Deventer

De Siertuin

Middenmeer

Farwick Groenspecialisten

Enschede

Geerlings Tuinen

Noordwijkerhout

Hendriks Hoveniers

Didam

John Koomen Tuinen

Wognum

Jor Garden Hoveniers B.V.

Naaldwijk

Meker Tuinen

Nijkerkerveen

Outlook Groenprojecten

Grafhorst

Roald Tuindesign

Moerkapelle

Van der Tol

Amsterdam, Berkel & Rodenrijs, Odijk

Van Duren Groenservice

Panningen

Van Haneghem Tuin en Landschap

Heiloo

Vier Seizoenen Buiten

Echt

Weverling Groenproviders

Monster

BEN JIJ EEN GEÏNTERESSEERD HOVENIERSBEDRIJF?

Meer informatie en alle voorwaarden delen we graag met je. Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen contact met je op.