Wil je ook jong talent opleiden?

MELD JE AAN BIJ de GREENCADEMY

Bij GreenCademy geloven we in de kracht van groei, zowel van de natuur als van mensen.

Het is niet alleen een community waar kennis wordt overgedragen; het is een broedplaats voor innovatie, creativiteit en vakmanschap. Onze studenten krijgen naast theorielessen ook de kans om hun handen vuil te maken, om te leren door te doen. Daar hebben wij jou voor nodig.

Het gras is groener waar je het water geeft. GreenCademy heeft zich veel gefocust op het werven van nieuwe studenten. En met succes! Met honderden enthousiaste studenten door heel Nederland, is het nu de beurt aan de hoveniers. GreenCademy is op zoek naar leermeesters. Heb jij een hoveniersbedrijf en ben je op zoek naar personeel? Dan staan onze talenten klaar om samen met jou te groeien!

Puur
vakmanschap

Word onderdeel van de greencademy

De toekomst van ons vakgebied

Als hoveniersbedrijf kun je een essentiële rol spelen in de toekomst van ons vakgebied. GreenCademy is op zoek naar gepassioneerde leermeesters die hun kennis en ervaring willen delen met de volgende generatie. Jouw begeleiding kan het verschil maken in hun groei als groenprofessionals. Door samen te werken met ons, draag je niet alleen bij aan de ontwikkeling van jong talent, maar versterk je ook je eigen team met enthousiaste en gemotiveerde hoveniers.

Hoe kun je helpen?

Door een plek te bieden aan onze studenten in jouw hoveniersbedrijf, investeer je in de toekomst van zowel je bedrijf als de hoveniersbranche. Wil je jouw bedrijf versterken met getalenteerde en gemotiveerde jongeren? Of ben je geïnteresseerd in het worden van een leermeester? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Doe jij mee?

Meer informatie en alle voorwaarden delen we graag met je. Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Deze deelnemers hebben zich al aangesloten bij het nog steeds groeiende Gilde

Antwan Tuin Totaal

Rhoon, Naaldwijk

BK Tuinen

Apeldoorn, Deventer

De Siertuin

Middenmeer

Farwick Groenspecialisten

Enschede

Geerlings Tuinen

Noordwijkerhout

Hendriks Hoveniers

Didam

John Koomen Tuinen

Wognum

Jor Garden Hoveniers B.V.

Naaldwijk

Meker Tuinen

Nijkerkerveen

Outlook Groenprojecten

Grafhorst

Roald Tuindesign

Moerkapelle

Van der Tol

Amsterdam, Berkel & Rodenrijs, Odijk

Van Duren Groenservice

Panningen

Van Haneghem Tuin en Landschap

Heiloo

Vier Seizoenen Buiten

Echt

Weverling Groenproviders

Monster

Veelgestelde vragen

De toetsing vindt plaats door internetonderzoek. Fijn hovenierschap is hierin de belangrijkste norm. Groenvoorzieners is echter niet onze doelgroep.

Eigen website en activiteit op social media geven een goed beeld van een bedrijf die zichzelf serieus neemt en goed in de markt staat. We zijn kritisch want de GreenCademy moet wel het verschil maken.  Bij twijfel wordt er via collega’s nagegaan wat voor type bedrijf het is.

Een Meesterhovenier (coach) moet gemotiveerd zijn om anderen op te leiden en zelf alle vakmanschap beheersen die hiervoor nodig is: Meester-Gezel-principe. Het kunnen ook meerdere ‘Meesters’ zijn binnen een bedrijf, zoals een aanleg- óf onderhoudshovenier. De type tuinen die door een bedrijf worden aangelegd zijn vooralsnog maatgevend voor het vakmanschap dat binnen het bedrijf aanwezig is. De GreenCademy moet met de aangesloten bedrijven het verschil maken.

De eerste groep studenten zijn aan de slag, verspreid over verschillende hoveniersbedrijven in het land.  De GreenCademy blijft werken aan de naamsbekendheid en het imago van de sector, want we willen graag een landelijke dekking. Dat kunnen wij als GreenCademy niet alleen, dit moeten we samen doen. Uiteindelijk verwachten wij in 3 jaar tijd een gedegen opleiding neer te zetten die studenten opleidt tot kwalitatieve zelfstandige groenspecialisten.

Ons uitgangspunt is dat een studenthovenier niet verder dan ca. 20 km van zijn werk wil wonen. Dus ca. 40 km wordt de straal van de ‘bedrijfsdichtheid’. Het bedrijf dat het dichtst bij de woonplaats van de student gevestigd is, zal de eerste keuze krijgen. Overigens kunnen bedrijven ook zelf studenten aanmelden.

Het bedrijf bepaalt de geschiktheid. Zij moeten er óók een goede medewerker aan hebben. Wordt de arbeidsovereenkomst ontbonden, dan zullen ook de opleidingskosten door de Greencademy worden geretourneerd.

De GreenCademy geeft geen erkend diploma af. Is de medewerker goed, dan wil iedereen deze in dienst hebben, ongeacht papiertje. Het gaat om de kennis en de kunde en niet om een diploma. Wil iemand naar een HBO opleiding doorstromen, kan hij/zij daar zelf altijd voor kiezen. Middels een HBO 21+ toelatingstoets kun je worden aangenomen bij een HBO-instelling.

Bekijk de video

Video afspelen