Een succesverhaal in de hovenierssector

GreenCademy: Een succesverhaal in de hovenierssector

GreenCademy traint de volgende generatie hoveniers en zoekt nu naar meer enthousiaste hoveniersbedrijven om passie en vakmanschap door te geven.

[16 oktober 2023] – GreenCademy, de innovatieve online opleiding tot hovenier, markeert een nieuw tijdperk in de groensector. Het initiatief dat is gestart door hoveniers vóór hoveniers, heeft zich snel ontwikkeld tot een groot succes. Er is nu een sterke vraag naar mogelijke plaatsingen voor de vele enthousiaste studenten. De hoeveelheid aanmeldingen van studenten zorgt voor een snel groeiende behoefte aan leermeesters die ook hun passie en kennis willen doorgeven aan deze nieuwe generatie hoveniers.

Marianne Laan, de drijvende kracht achter GreenCademy, licht de nieuwe aanpak nog eens toe: “De GreenCademy is een unieke kans voor zowel hoveniersbedrijven als studenten om direct met elkaar aan de slag te gaan en geld te verdienen, terwijl de student online op maat de vaktheorie leert.” Deze flexibele en praktijkgerichte benadering biedt zowel studenten als bedrijven grote voordelen. Het landelijke personeelstekort blijkt er bovendien direct positief mee te beïnvloeden.

GreenCademy is nu op zoek naar meer hoveniersbedrijven met gepassioneerde leermeesters om de missie te ondersteunen en het vakmanschap in deze groensector te laten floreren. Met GreenCademy hoopt Marianne Laan niet alleen het echte vakmanschap en de ambacht te behouden, maar ook de passie voor de groensector als geheel nieuw leven in te blazen. GreenCademy laat zien dat het hoveniersvak meer is dan alleen werken met de handen; het is een boeiend en veelzijdig vak op alle leerniveaus. “We zijn als hovenier een belangrijke schakel in duurzaamheid, milieu-problematiek en biodiversiteit. We dragen echt iets bij. Ook de technologie speelt een steeds grotere rol. Het gaat om zoveel meer dan alleen tuinaanleg en onderhoud,” voegt Laan toe.

Het unieke aan GreenCademy is de persoonlijke begeleiding van ervaren vakmensen aan studenten. De online lessen worden op maat gegeven, en studenten kunnen relevante praktijkervaring opdoen in hun eigen tempo, zonder verplichte tijdvakken of lesdagen. Door het flexibele leren blijven GreenCademy studenten tijdens het drukste seizoen voor hoveniers beschikbaar.

Marianne Laan legt de nadruk op wat GreenCademy wil bereiken: “Kwaliteit en flexibiliteit bieden aan zowel studenten als bedrijven, gecombineerd met intensieve aandacht en uitstekende vaktheoretische ondersteuning. Met GreenCademy denken we dit gat te vullen.”

Voor meer informatie over GreenCademy en hoe u kunt aansluiten als hoveniersbedrijf, kunt u kijken op deze pagina of telefonisch contact opnemen met M. Laan via T 06 24329599 .

Over GreenCademy: GreenCademy is een toonaangevende online opleiding tot hovenier die studenten praktische ervaring biedt terwijl ze online vaktheorie leren. Hiermee streven we ernaar de passie en het vakmanschap voor de groensector nieuw leven in te blazen.

Einde Persbericht

Een succesverhaal in de hovenierssector

GreenCademy traint de volgende generatie hoveniers en zoekt nu naar meer enthousiaste hoveniersbedrijven om passie en vakmanschap door te geven.

Contact met woordvoerder
Wilt u een persvraag stellen? Neem dan contact op met Marianne Laan via telefoonnummer 06 24 32 95 99  of via pers@greencademy.nl.