GA JIJ VOOR EEN
CARRIERE IN DE
BUITENLUCHT?

Nog geen idee wat je wil worden?

Studeren? Al die theorie, het leren, de vele schriftelijke opdrachten en examens. Een opleiding in die vorm is niets voor jou. Jij bent een doener en wilt aan de slag maar ook iets bijdragen. Geld verdienen en gemotiveerd worden om het maximale uit jezelf te halen. Dingen leren waar je écht iets aan hebt. Maar voor jou is vrije tijd ook belangrijk. Klopt dat? Dan is de hoveniersopleiding bij de GreenCademy zeker iets voor jou. Geld verdienen, fijne collega’s, hard werken, een uniek vak leren én online studeren. En dit allemaal tegelijk. Het allermooiste: je kunt morgen beginnen!

Bij de GreenCademy zit je niet in een collegezaal. Je leert alles in de praktijk bij een hoveniersbedrijf bij jou in de buurt. Daarnaast heb je toegang tot de unieke online Academy. Daar vind je al het video lesmateriaal. Als je niet langer leerplichtig bent, kun jij direct de opleiding tot hovenier volgen, wanneer en waar jij wilt. Toetsing vindt plaats in de praktijk en via online examenmomenten. Heb je na 2 jaar alles doorlopen? Dan ontvang je een certificaat van de GreenCademy en kun je officieel aan de slag als hovenier. Jij kunt dan zelfstandig projecten van A tot Z realiseren en doorgroeien tot een meesterhovenier.

de GreenCademy
dichtbij je natuur

Vakmanschap
in hart en nieren

Hoe ziet een dag als hovenier eruit?

Geen dag is eigenlijk hetzelfde; het hoveniersvak is ontzettend breed, maar dit ga je allemaal leren bij de GreenCademy. Om je een beeld te geven van een dag als groenprofessional: rond 6:45 uur meld je je bij het hoveniersbedrijf. Hier hoor je met welke meesterhovenier je gaat meelopen en wat er op het programma staat. Dit kan of het aanleggen van een nieuwe tuin zijn of het onderhouden van een bestaande. Ondertussen leer je alles over onder andere bouwkunde en timmerwerk, verhardingen, (be)planten, ziekte en plagen, materiaalkeuzes, meet methoden, dak- en geveltuinen, gazon, vijvers etc. etc. Tussendoor is er uiteraard genoeg tijd voor een goede kop koffie en gezelligheid met collega’s. Rond 16.00 uur zit de dag erop en rijd je terug naar het hoveniersbedrijf.

In de avond of in het weekend bekijk je één of meerdere instructievideo’s van de GreenCademy om zo je kennis te vergroten.

Kortom: Je leert je theorie online, deze kun je samen met je meesterhovenier direct toepassen in de praktijk. Hoe sneller je leert, hoe eerder je volledig mee kan werken als aanleg- of onderhoudshovenier.

Daarom kies je voor een hoveniersopleiding bij de GreenCademy:

GA VOOR EEN
UNIEKE CARRIERE IN
DE BUITENLUCHT

Eerder gerealiseerde projecten

Staat jouw project hier binnenkort ook tussen?

Veelgestelde vragen

Wat je verdient als hovenier is erg afhankelijk van ervaring, leeftijd en het bedrijf waar je terechtkomt. De meeste hoveniersbedrijven hanteren het CAO Hoveniersbedrijf. Er wordt uitgegaan van een 37-urige werkweek. Andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden die goed geregeld zijn, zijn je pensioen, vakantiedagen en reiskosten. Daarnaast is er voldoende ruimte voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden en zijn er vrijdagmiddagborrels.

Je kunt een reguliere MBO opleiding volgen, om een erkend diploma te behalen.
Bij onze hoveniersopleiding de GreenCademy leer je via het Meester-Gezel-principe. Hier leer je direct het vak van de leermeester, óp de werkvloer. Daarnaast leer je de theorie via videolessen. De GreenCademy is een hybride opleiding, waarbij je geen erkend diploma ontvangt, maar wel een waardevol certificaat, wat een goede referentie is in de groenbranche.

Als hovenier ben je vrijwel de gehele werkdag in de buitenlucht te vinden. Lekker in de natuur aan het werk, dat is een stuk relaxter dan de hele dag achter een bureau op kantoor zitten. Naast dat werken in de buitenlucht heel leuk is, heeft het ook een veel gezondheidsvoordelen. Buiten zijn werkt stress verlagend, de buitenlucht maakt je gelukkiger, het ondersteunt je lichaam en weerstand (vitamine D) en de natuur verbetert je hersenfunctie.

Tevens zijn de werkzaamheden heel divers, zoals het snoeien en knippen van struiken en bomen, het aanleggen van vijvers, het planten van bloemen en bomen, het bestraten van tuinpaden en terrassen en het zetten van schuttingen en overkappingen en nog veel meer.

Naast veel afwisseling in je werkzaamheden, is er ook veel afwisseling in de werkplek. Zo ben je de ene week bezig met het opknappen van een particuliere tuin en de week erop ga je aan de slag met een aanleggen van een bedrijfstuin. Deze variatie zorgt ervoor dat geen werkdag hetzelfde is en dat houdt het werk als hovenier zo leuk. En er zijn volop mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Als je het leuk vindt om je te specialiseren in een specifieke richting, dan kun je via je werkgever vaak een cursus of training volgen.

Natuurlijk wil je werkgever dat jij een top hovenier wordt, graag draagt hij alle kosten in samenwerking met de GreenCademy. Mocht echter blijken dat je het minder leuk vindt dan gedacht kan je binnen twee maanden kosteloos opzeggen. Blijkt dat je na een jaar wilt stoppen betaal je € 1.500,- terug aan opleidingskosten. De werkgever en de GreenCademy nemen de overige opleidingskosten op zich.

Yes, bij de GreenCademy kan je zelfs je rijbewijs halen! Hoe mooi is dat! Wil je dit doen via je werkgever, géén probleem. Hij regelt dit graag met je en betaalt onder voorwaarden alle kosten.

Theorie-examen mag je maximaal 2x doen. Dit moet met twee vingers in je neus kunnen toch?

  • Je rijlessen worden volledig betaald. Mocht je echter binnen een jaar na het behalen van je rijbewijs willen stoppen dan betaal je dit volledig terug.
  • Wil je na een jaar stoppen, betaal je 50% terug.
  • Wil je na 2 jaar stoppen, betaal je 25% terug.
  • Wil je na 3 jaar stoppen is het rijbewijs volledig van jou.

Bovenstaande geldt ook voor het behalen van je E-rijbewijs.

Bekijk de video

Video afspelen

Deze studenten gingen je voor

Deze deelnemers hebben zich al aangesloten bij het nog steeds groeiende Gilde

Antwan Tuin Totaal

Rhoon, Naaldwijk

BK Tuinen

Apeldoorn, Deventer

De Siertuin

Middenmeer

Farwick Groenspecialisten

Enschede

Geerlings Tuinen

Noordwijkerhout

Hendriks Hoveniers

Didam

John Koomen Tuinen

Wognum

Jor Garden Hoveniers B.V.

Naaldwijk

Meker Tuinen

Nijkerkerveen

Outlook Groenprojecten

Grafhorst

Roald Tuindesign

Moerkapelle

Van der Tol

Amsterdam, Berkel & Rodenrijs, Odijk

Van Duren Groenservice

Panningen

Van Haneghem Tuin en Landschap

Heiloo

Vier Seizoenen Buiten

Echt

Weverling Groenproviders

Monster

Geïnteresseerd?

Goed te horen! Hoe nu verder? Laat je gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen contact met je op. Ook kun je met ons in gesprek over al je vragen en wensen.