Wil je ook jong talent opleiden?

Meld je aan bij de
GreenCademy

Wil je jong talent én je team verder ontwikkelen? Zoek je een manier om gemotiveerde studenten in te zetten? GreenCademy is jouw partner.

Wij bieden een mix van online leren en praktijkervaring, gebaseerd op het meester-gezel principe. Ons doel: passie voor het vak delen met zowel nieuwe als bestaande teamleden, voor een groene toekomst.

Subsidies

Profiteer van subsidies die tot 75% van de studiekosten dekken. Een ideale kans om voordelig in jouw team te investeren.

Talentpool:

Krijg toegang tot onze exclusieve pool van gemotiveerde aspirant-hoveniers die jouw team kunnen versterken.

Zichtbaarheid:

Vergroot je bedrijfszichtbaarheid met een vermelding op onze site, ideaal om je netwerk te verbreden.

Toekomstgericht: 

Sluit je aan bij ons Gilde en draag bij aan de ontwikkeling van het hoveniersvak, voor een groene en bloeiende toekomst.
Drag to resize

Wat is de GreenCademy?

De GreenCademy combineert werken bij een hoveniersbedrijf met online leren. Onze opleiding, vol video’s van vakexperts, maakt leren leuk en toegankelijk. Dit is werken en leren tegelijk, vanuit huis, ideaal voor hoveniersbedrijven om personeel op te leiden. We bieden kansen om VCA en B/E rijbewijs te halen, met baangarantie bij inzet en motivatie, en de opleiding wordt volledig betaald.

Goed personeel is schaars, en uitzendkrachten zijn vaak duur en minder gekwalificeerd. Wij geloven in zelf opleiden via het meester-gezel principe, om onze passie voor groen door te geven en professionals voor de toekomst te vormen.

Leerlingen werken bij geselecteerde hoveniersbedrijven met een ervaren leermeester en doorgroeimogelijkheden. Dit garandeert een vaste baan afhankelijk van hun inzet. Tijdens hun werk volgen ze onze online hoveniersopleiding, inclusief certificaat.

Aanmelden als bedrijf

De GreenCademy biedt studenten in Nederland de kans om een opleiding tot aanleg- en/of onderhoudshovenier te volgen, en biedt nu ook bestaand personeel de mogelijkheid hun vakkennis verder uit te breiden. Deelnemers kunnen het geleerde direct in de praktijk brengen bij één van de vele aangesloten hoveniersbedrijven.

In dit unieke leerwerktraject (5 dagen werken en theorie in avond, weekend en wintermaanden wanneer hij of zij maar wil) worden studenten intensief begeleid, zodat zij in maximaal twéé jaar een GreenCademy diploma behalen. Inderdaad een diploma die zijn waarde nog moet bewijzen maar als wíj het goed doen gaat dit diploma vanzelf zijn waarde bepalen!! De studenten hebben de garantie op een baan in het vooruitzicht.

Zo helpt de GreenCademy de hoveniersbranche, de studenten, én gaan we samen de vergrijzing van ons mooie vak tegen.

Wat verwachten wij van jou als hoveniersbedrijf?

Om je als hoveniersbedrijf aan te kunnen sluiten bij de GreenCademy moet je voldoen aan een aantal eisen. De belangrijkste eis is een goede begeleiding van de student en hovenier in spé middels het meester en gezel principe. Wij streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit in opleiding waardoor er steeds meer jongeren en hoveniersbedrijven zich zullen aanmelden. Zo kunnen wij onze passie en vakkennis overbrengen aan een nieuwe generatie en helpen wij jongeren aan een mooie toekomst. Win-winsituatie, toch?

Om aan te sluiten bij de GreenCademy als hoveniersbedrijf zijn kosten verbonden. Indien een student nog niet beschikt over een rijbewijs of VCA, omvatten deze kosten onder andere de betaling voor het behalen van het rijbewijs en de VCA, alsmede de kosten voor het lidmaatschap en het gebruik van de online Academy.

Wil je meer weten over de kosten en over alle overige voorwaarden om je aan te sluiten? Laat je gegevens achter in onderstaand formulier en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Veelgestelde vragen

Aan welke eisen moet een hoveniersbedrijf voldoen?

De toetsing vindt plaats door internetonderzoek. Fijn hovenierschap is hierin de belangrijkste norm. Groenvoorzieners is echter niet onze doelgroep.

Eigen website en activiteit op social media geven een goed beeld van een bedrijf die zichzelf serieus neemt en goed in de markt staat. We zijn kritisch want de GreenCademy moet wel het verschil maken. Bij twijfel wordt er via collega’s nagegaan wat voor type bedrijf het is.

Waar moet een leermeester aan voldoen? Moet deze ervaren zijn in aanleg én onderhoud? Wordt er een toetsing gedaan?

Een Meesterhovenier (coach) moet gemotiveerd zijn om anderen op te leiden en zelf alle vakmanschap beheersen die hiervoor nodig is: Meester-Gezel-principe. Het kunnen ook meerdere ‘Meesters’ zijn binnen een bedrijf, zoals een aanleg- óf onderhoudshovenier. De type tuinen die door een bedrijf worden aangelegd zijn vooralsnog maatgevend voor het vakmanschap dat binnen het bedrijf aanwezig is. De GreenCademy moet met de aangesloten bedrijven het verschil maken.

Zijn er al studenten beschikbaar?

De eerste groep studenten zijn aan de slag, verspreid over verschillende hoveniersbedrijven in het land. De GreenCademy blijft werken aan de naamsbekendheid en het imago van de sector, want we willen graag een landelijke dekking. Dat kunnen wij als GreenCademy niet alleen, dit moeten we samen doen. Uiteindelijk verwachten wij in 3 jaar tijd een gedegen opleiding neer te zetten die studenten opleidt tot kwalitatieve zelfstandige groenspecialisten.

Hoe wordt de verdeling van studenten over de bedrijven geborgd? Als er meerdere bedrijven in één regio zijn, wie ‘krijgt’ dan de student?

Ons uitgangspunt is dat een studenthovenier niet verder dan ca. 20 km van zijn werk wil wonen. Dus ca. 40 km wordt de straal van de ‘bedrijfsdichtheid’. Het bedrijf dat het dichtst bij de woonplaats van de student gevestigd is, zal de eerste keuze krijgen. Overigens kunnen bedrijven ook zelf studenten aanmelden.

Wie bepaalt / hoe wordt bepaald of een student binnen 3 maanden wel / niet geschikt is?

Het bedrijf bepaalt de geschiktheid. Zij moeten er óók een goede medewerker aan hebben. Wordt de arbeidsovereenkomst ontbonden, dan zullen ook de opleidingskosten door de Greencademy worden geretourneerd.

Na afronding wordt een diploma van de GreenCademy afgegeven. Is dit een erkend diploma?

De GreenCademy geeft geen erkend diploma af. Is de medewerker goed, dan wil iedereen deze in dienst hebben, ongeacht papiertje. Het gaat om de kennis en de kunde en niet om een diploma. Wil iemand naar een HBO opleiding doorstromen, kan hij/zij daar zelf altijd voor kiezen. Middels een HBO 21+ toelatingstoets kun je worden aangenomen bij een HBO-instelling.
Leermeester hovenier geeft uitleg aan aspirant-hovenier over beplantingsplan tijdens praktijkles.

Op de hoogte blijven?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

We houden je op de hoogte!