Abonnement

Opleiding tot hovenier | Flexibel leren

Onze hoveniersopleiding in abonnementsvorm combineert kennis, praktijk en passie in een flexibel leertraject. Perfect voor wie snel leert of niet in één keer het volledige studiepakket wil betalen. Bepaal zelf je tempo en betaal maandelijks.
 • Start:
  Dagelijks
 • Certificaat:
  GreenCademy (theorie) 
 • Locatie:
  Volledig online
 • Opleidingsduur:
  ca. 6 maanden
Write your awesome label here.

Flexibel leren

Studeren waar en wanneer je maar wilt, met toegang tot ons interactieve en gebruiksvriendelijke online leerplatform.

Deskundige docenten

Onze docenten, ware experts in hun vak, delen hun kennis en passie om jou te vormen tot een volwaardige groenprofessional.

Toekomstgericht

We houden onze lesmaterialen up-to-date met de nieuwste methoden en trends in de hoveniersbranche.
Write your awesome label here.

Waarom GreenCademy?

De meest flexibele optie bij GreenCademy: de abonnementsvorm. Ideaal voor iedereen die nog niet klaar is voor een volledige toewijding, of zelfstandigen die hun vakkennis willen uitbreiden. Leer essentiële vaardigheden vanuit je eigen omgeving en op je eigen tempo, zonder onnodige vakken.

Deze hoveniersopleiding is zorgvuldig ontworpen om puur vakmanschap en relevante theorie te bieden, zonder afleidingen. Kies voor de vrijheid om maandelijks te leren en te betalen, en pas je leertraject aan naar jouw persoonlijke behoeften.

Wat ga je leren?

Onze online hoveniersopleiding biedt een ideale combinatie van theoretische kennis en praktische inzichten, toegankelijk op elk moment en vanaf elke locatie. Hier zijn enkele modules uit de opleiding:

- De historie van de hovenier;
- Bodemverbetering
- Snoeien planten
- Daktuinen
- Biodiversiteit
- Meetkunde

Dit en nog veel meer ga je leren tijdens de opleiding tot hovenier, ontworpen om je voor te bereiden op een succesvolle carrière in het groen.
Write your awesome label here.

Maak kennis met de docenten

Hans Sint

Docent Hovenier
Hans is een ware plantenkenner met een diepgaande kennis van alles wat groeit en bloeit. Met zijn 40 jaar ervaring als vakdocent brengt hij zijn passie en expertise over op onze studenten, zodat zij kunnen uitgroeien tot volwaardige groenspecialisten.

Els van Kuppeveld

Communicatie coördinator
Els, met haar achtergrond in communicatie en marketing, is de drijvende kracht achter onze module 'Omgaan met de Klant'. Als expert in klantcommunicatie en -relaties, brengt zij een schat aan praktijkervaring en inzichten in hoe effectief te communiceren en relaties op te bouwen met klanten in de groene sector.

Theo Berkhout

Grasspecialist Noord-Holland
Theo staat bekend als dé grasspecialist in Noord-Holland. Met zijn jarenlange ervaring in het leiden van teams van topgreenkeepers bij diverse toonaangevende golfbanen, deelt hij zijn unieke kennis en vaardigheden op het gebied van grasverzorging en -onderhoud.

40+ jaar ervaring

Studenten

Toetsen

Beeldmateriaal
Onze leerplek

Van passie naar professional

Video’s van experts in alle vakgebieden
Een nieuwe standaard voor werken in het groen
Write your awesome label here.

Zij gingen je voor

Koen
Van fysiotherapeut nu aan de slag met mijn groene vingers. Ik heb een zeer goede ervaring. Veel theoretische en praktische kennis kunnen opdoen. Met plezier werkzaam in het groen!
Ava
De hoveniers opleiding was boven verwachting! De lesstof was zo praktisch en interessant. Ik heb echt het gevoel dat alles wat ik leer meteen kan toepassen in de praktijk.
Mahmoud
Ik wilde graag meer leren over planten en bezig zijn met de natuur. Heel positief, ik zie dat ik mezelf heb ontwikkeld en elke dag heb bijgeleerd. Dit geeft mij een fijn gevoel.

Veelgestelde vragen

Wat verdient een hovenier?

Wat je verdient als hovenier is erg afhankelijk van ervaring, leeftijd en het bedrijf waar je terechtkomt. De meeste hoveniersbedrijven hanteren het CAO Hoveniersbedrijf. Er wordt uitgegaan van een 37-urige werkweek. Andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden die goed geregeld zijn, zijn je pensioen, vakantiedagen en reiskosten. Daarnaast is er voldoende ruimte voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden en zijn er vrijdagmiddagborrels.

Kan ik de opleiding op elk moment starten? 

Ja, je kunt op elk moment met de opleiding beginnen dankzij onze flexibele abonnementsvorm. Je hebt de mogelijkheid om je abonnement tijdelijk te pauzeren en later weer op te pakken, zolang je je account niet verwijdert. Dit maakt het mogelijk om de opleiding aan te passen aan je persoonlijke schema en behoeften.

Kan ik mijn abonnement elk moment stopzetten?

Ja, je kunt je abonnement maandelijks stopzetten. Dit geeft je de vrijheid om je leertraject aan te passen aan jouw persoonlijke omstandigheden zonder lange verplichtingen.

Welk certificaat kan ik behalen? 

Je kunt het "GreenCademy Theorie" certificaat behalen bij afronding van onze online cursus. Voor een vollediger traject dat praktijkervaring omvat, bieden we het "GreenCademy Volledig" certificaat aan.

Is er ondersteuning beschikbaar tijdens de opleiding? 

Ja, tijdens de opleiding kun je altijd rekenen op ondersteuning. Voor vragen of onduidelijkheden kun je contact opnemen met ons team, of je kunt je vraag stellen in onze online community waar medestudenten en docenten je kunnen helpen.

Wat is de gemiddelde duur om de opleiding af te ronden? 

De gemiddelde duur om de opleiding af te ronden is ongeveer 6 maanden, bij een studiebelasting van 2-4 uur per week. Echter, de werkelijke tijd kan sterk variëren per persoon, afhankelijk van je eigen studietempo en beschikbaarheid.

Onderwijs waar de student centraal staat

Ik geloof in een nieuwe manier van onderwijs waar de student weer centraal staat en vakkennis snel en effectief aan de jongere generatie wordt aangeboden. Dát is de reden waarom ik met mijn ruim 35 jaar ervaring als ‘vakidioot’ en idealist met de GreenCademy ben gestart.
Write your awesome label here.
Leermeester hovenier geeft uitleg aan aspirant-hovenier over beplantingsplan tijdens praktijkles.

Op de hoogte blijven?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

We houden je op de hoogte!